Filmtesztek,értékelések

Paranormal 1-2.
 
 Első ránézésre a film ilyesztőnek tűnhet, de ha elkezdjük nézni, akkor bizony hamar rá fogunk jönni hogy nem az (legalábbis az 1-2. rész). Az első benyomásom az volt, hogy ez egy nagyon komoly horror film lesz és készültem arra hogy éjszaka nem fogok túl sokat aludni (elvégre volt rá okom mert a film eső perceiben, vagy másodperceiben a szemünk elé tárják hogy bizony ez egy megtörtént eseményen alapul). 
 

Story: Nagy vonalakban (mert erről sokat nem tudok írni) egy démon beköltözik a házba. Az első részben Kate-t és párját láthatjuk ahogy küzdenek ellene, majd a második részben Katie testvéréhez (ha jól tudom) csöppenünk át. A történet nagyjából mind a két résznél ugyan az. (SPOILER) Harcolnak ellene, de a végén úgy is mindenki meghal. És ez így meg végig.(SPOLIER VÉGE)

 
Véleményem szerint ez egyáltalán nem egy "dokumentációs film". Én nem nagyon hiszem el azt, hogy ez valójában megtörtént (de kinek mi). Számomra ez az alkotás vállalhatatlan ugyanis, mint már mondtam a film első háromnegyed órája (és itt most nem fél meg első 15 percről beszélek hanem háromnegyed óráról ami szerintem elég sok) nagyon unalmas. Persze néha benne van a kötelező ajtócsapkodás, lámpa összetörés, és a további megmagyarázhatatlan események. Ami néha, néha felkelti az ember figyelmét de pár perc után ugyan úgy folytatódik az unalom. Azthiszem, hogy egy ilyen filmnél, mint ez nem igen lehet beszélni helyszinekről, történésekről. Talán egy kicsit a szereplőkről. Teljesen átlagos a dolgukat végző színészekről van szó. Semmi pluszt, vagy minuszt nem nyújtanak a film élvezhetőségi faktorának. Ja, és a háttér story is csak szerintem egy picivel később fog kibontakozni. Szóval aki szereti az olyan filmeket, mint ez akkor annak bátran ajánlom. És a következő részeket is. De viszont, aki nem annak egyértelműen nem. 
 
BlackWolf